26/1/13

Η πρόταση Λιλλήκα για επιστροφή των Τουρκοκυπρίων σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο και ο δρόμος προς τη διχοτόμηση, δηλαδή τον εκτουρκισμό ολόκληρης της Κύπρου.

Στην εκπομπή ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2013, που μεταδόθηκε στις 24 Ιαν. 2013 από το portal του ΑΝΤ1, το ant1iwo, o κ. Λιλλήκας επανέλαβε την εκπληκτική του θέση για ομοσπονδία από 6 κρατίδια, που θα είναι όλα μεικτά. Δηλαδή να επιστρέψουν οι ΕΚ και οι ΤΚ στις περιοχές που ζούσαν παλιά και μαζί να κυβερνούμε όλες τις πολιτείες της νέας Κύπρου.

-Αν η Τουρκία απορρίψει αυτή τη θέση; Ρωτήθηκε ο κ. Λιλλήκας.

-Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει η Τουρκία, εμείς θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, απάντησε ο κ. Λιλλήκας και συνέχισε λέγοντας ότι θα φτιάξουμε συμμαχίες τέτοιες που θα πιέσουν την Τουρκία να δεχτεί...

Όλα αυτά για συμμαχίες και αξιοποίηση των διαπλεκόμενων συμφερόντων τα ακούμε σχεδόν 40 χρόνια τώρα αλλά η Κύπρος εκτουρκίζεται μέρα με τη μέρα, καθώς πλησιάζουμε την οριστική διχοτόμηση.

Κάποτε η Τουρκία είχε πολύ μεγάλα προβλήματα. Σήμερα τα προβλήματά της είναι λίγα κι έχει καταστεί μια μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στην περιοχή. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μπορέσει να την υποχρεώσει ΠΟΤΕ να δεχτεί αυτή τη λύση που προτείνει ο κ. Λιλλήκας.

Αντίθετα η μόνη λύση που μπορεί πιεζόμενη η Τουρκία να δεχτεί είναι η Διζωνική Ομοσπονδία η οποία, έτσι όπως διαμορφώθηκαν (κι από δικά μας λάθη) τα πράγματα στην Κύπρο μετά από το 1974, είναι η μόνη εφικτή λύση, που επιτρέπει την επιστροφή όσων προσφύγων θέλουν να επιστρέψουν και τη διατήρηση του ενιαίου της Κύπρου, σαν μιας χώρας (όπως είναι όλες οι ομοσπονδίες στον κόσμο - και υπάρχουν πολλές ομοσπονδιακές χώρες).

Στο μανιφέστο του ο κ. Λιλλήκας λέει ότι με την Διζωνική Ομοσπονδία εκτουρκίζεται η Κύπρος διότι, λέει, θα διατηρηθεί η πλειοψηφία των ΤΚ στο βορρά και η Τουρκία θα συγκυβερνά στο νότο... Όμως αυτό το σύνθημα ότι η Τουρκία θα συγκυβερνά στο Νότο είναι στην πραγματικότητα ένα απατηλό επικοινωνιακό κόλπο. Διότι:

Αν η Τουρκία θα συγκυβερνά με την Διζωνική Ομοσπονδία, δεν θα συγκυβερνά και όταν οι Τουρκοκύπριοι επιστρέψουν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά μας, όπως θέλει ο κ. Λιλλήκας;

Κάθε μέρα που περνά δημιουργεί πραγματικά και όχι θεωρητικά δεδομένα, που απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο την δίκαιη διευθέτηση του κυπριακού και μας οδηγούν στη διχοτόμηση. Ένας που δεν κοιμάται όρθιος αλλά βλέπει πώς αναπτύσσονται τα κατεχόμενα, το συμμερίζεται αυτό που γράφω και δεν διατηρεί ψευδαισθήσεις.

Η πρόταση Λιλλήκα θα απορριφθεί αμέσως από την άλλη πλευρά ενώ η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας θα πιστέψει πια ότι δεν θέλουμε λύση αλλά απλώς προσπαθούμε να περιπαίξουμε όλο τον κόσμο επινοώντας κάθε φορά καινούριες θέσεις και προφάσεις για να περνά ο καιρός. Στη συνέχεια και με καμία πλέον πιθανότητα να λυθεί το κυπριακό σε συνομιλίες, θα έρθει η διχοτόμηση, ως η μόνη εφικτή λύση.

Τα κατεχόμενα θα αποκοπούν μια για πάντα και θα γίνουν ουσιαστικά άλλη μια επαρχία της Τουρκίας, ενώ οι ΤΚ θα μετακινηθούν στο νότο (ήδη ζουν απ' εδώ 20 χιλιάδες) και θα κάνουμε κράτος στο νότο μαζί τους, έτσι όπως το θέλει ο κ. Λιλλήκας: δηλαδή μεικτό!

Όμως η Κερύνεια, η Αμμόχωστος, η Μόρφου, η Καρπασία και όλα τα κατεχόμενα χωριά μας, θα έχουν χαθεί για πάντα κι αυτό θα είναι η κορύφωση και το τέλος της μεγάλης προδοσίας, που άρχισε να συντελείται πολλά χρόνια πριν, με στόχο τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: