27/3/13

Θα τα καταφέρουμε όπως η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία μπήκε σε Μνημόνιο το 1010. Σήμερα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδό της από το μηχανισμό στήριξης και την είσοδό της στις διεθνείς αγορές. Όλα δείχνουν ότι η μικρή αλλά περήφανη αυτή χώρα τα κατάφερε.

Έτσι θα τα καταφέρουμε κι εμείς. Έχουμε και τη δύναμη και τη θέληση! Φτάνει να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους εκείνους που βλέπουν Αρμαγεδώνες και τη συντέλεια του κόσμου να πλησιάζει!

Είναι πάντως χαρακτηριστικό της αυτοκαταστροφικής νοοτροπίας κάποιων το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι σε πολλά ελλαδικά δημοσιεύματα, οι γνωστοί Νοστράδαμοι και ψευδοπροφήτες της συμφοράς, που δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε ελπίδα του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι "το Μνημόνιο βύθισε ακόμη πιο πολύ την Ιρλανδία". Τα γεγονότα ωστόσο τους έχουν διαψεύσει.

Η φωτογραφία είναι από την Ιρλανδία και λήφθηκε κατά την προσαγωγή στο δικαστήριο του κυριότερου ύποπτου για την καταστροφή της ισχυρής οικονομίας της χώρας, ενός κορυφαίου τραπεζίτη... Οι συγκρίσεις είναι εύλογες και η απόδοση δικαιοσύνης κι εδώ στην πατρίδα μας, άκρως επιβεβλημένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: